Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(https://valgresultat.no/api/2017/st): failed to open stream: operation failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: usort() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 55 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 59 NAS: Er shorternes sperregrense på 240 kroner? • I mellomtiden, på sperregrensen.....

NAS: Er shorternes sperregrense på 240 kroner?

Aksjonærene i Norwegian Air Shuttle (NAS) har spennede dager for tiden. Etter at aksjen har falt siden nyttår, og virkelig ramlet over stupet da Finansdirektør Frode Foss takket for seg i sommer – så ser det nå ut til at trenden er i ferd med å bli brutt.

Grafikken under viser kursutviklingen siden 01.01.2017:

Om man ser litt stort på det, så var kursen over 240 i første kvartal, for deretter å befinne seg under 240-streken i andre og tredje kvartal.

Siden kursen nå er i ferd med å krysse over denne «imaginære sperregrensen» så betyr det at alle som har short-solgt aksjer i de to siste kvartalene nå har negativ avkastning på posisjonen.

Med andre ord: «Alle» som har økt eksponering i perioden skraverte feltet over har i beste fall gått i null. Mest sannsynlig er det snakk om et urealisert tap på opp mot flere ti-talls kroner per aksje – og med tanke på at man skal sitte på tett opp mot 200.000 aksjer før det blir synlig i ssr-systemet, så er det utvilsomt snakk om store penger.

Det blir spennende å følge med på hvordan shorterne vil posisjonere seg om kursen skulle få større utslag ut over sperre/smertegrensen på 240….

 

Leave a Reply