Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(https://valgresultat.no/api/2017/st): failed to open stream: operation failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: usort() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 55 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 59 Liten endring kan gi store utslag • I mellomtiden, på sperregrensen.....

Liten endring kan gi store utslag

Nok en shorter har karret seg over SSR-sperregrensen i Norwegian Air Shuttle (NAS). Denne gangen er det en gammel kjenning, nemlig TT INTERNATIONAL.

Det var i starten av september vi sist så noe til denne aktøren, og da hadde de en relativt voksen posisjon på nesten 415 000 aksjer. Så dekket de seg kraftig inn på kort tid og dukket under radarens sperregrense på 178 798 aksjer.

Siden posisjoner under sperregrensen ikke offentliggjøres, så er det fullt mulig at TT INTERNATIONAL har holdt en shortposisjon på omkring 175 000 aksjer uten at det har vært synlig. At de nå plutselig dukker opp med en posisjon på rett over 190 000 trenger ikke bety annet enn at de shortet 15 000 nye aksjer i starten av uka. Dette er i prinsippet det samme kan ha skjedd med den nye aktøren PDT Partners som dukket opp over sperregrensen før trafikktallene i oktober. Likevel gjør short-prosenten et kraftig hopp, siden hele posisjonen plutselig teller med i totalprosenten. Dette er en iboende svakhet med SSR-registeret som gjør at små endringer rundt sperregrensen kan gi store utslag i totalprosenten.

Om man ser på de største enkeltaktørene får man et mer nyansert bilde, for eksempel hvordan Citadel er i ferd med å snike seg ut døra.

One Response to “Liten endring kan gi store utslag”

[…] tillegg til at flere av de eksisterende shorterne har rapportert økt eksponering er det også de to nykommerne som har bidratt til å dytte totalsummen oppover. Bildet er imidlertid sammensatt, og andre store […]

Leave a Reply