Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(https://valgresultat.no/api/2017/st): failed to open stream: operation failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: usort() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 55 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 59 All time high for short-prosenten • I mellomtiden, på sperregrensen.....

All time high for short-prosenten

Innrapporteringer som kom tidligere denne uken viser at shortinteressen som fremgår av SSR-tallene nå har krysset den tidligere toppen fra august.

I tillegg til at flere av de eksisterende shorterne har rapportert økt eksponering er det også de to nykommerne som har bidratt til å dytte totalsummen oppover. Bildet er imidlertid sammensatt, og andre store aktører ser ut til å redusere sin posisjon.

De to som akkurat krysser sperregrensen bidrar til at shortandelen er et helt prosentpoeng høyere enn den hadde vært om begge fortsatt lå under sperregrensen. Som grafen over de siste ukene under viser, er det to store hopp i totalprosenten på 0,5% som utløses av de to nykommerne.

Summen av disse to «nye» posisjonene er ca 370 000, og det er fiffig å fundere på at dersom posisjonene samlet hadde vært under 20 000 lavere, så hadde de ikke vært synlig i SSR-rapporten i det hele tatt. Det hadde gitt en total shortprosent på 14,8 i stedet for 15,8 – ikke lenger all time high, men snarere en helt flat utvikling fra slutten av september

Dette illustrerer ført og fremst at man må ta endringen i shortprosent med «mer salt enn normalt».  Teknikaliteter rundt sperregrensen i registeret gjør at utslagene kan bli store selv om de underliggende endringene er relativt små.

Leave a Reply