Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: file_get_contents(https://valgresultat.no/api/2017/st): failed to open stream: operation failed in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 28 Warning: usort() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 55 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/2/4/f/sperregrensen.no/httpd.www/wp-content/themes/coach/header.php on line 59 NAS shortsalg: New kids on the block gir all time high • I mellomtiden, på sperregrensen.....

NAS shortsalg: New kids on the block gir all time high

Om man bare ser på «total shortprosent» for Norwegian Air Shuttle (NAS) i Finanstilsynets register (SSR) så kan det virke som det er en kraftig økning i shorting av NAS aksjer om dagen. Onsdag ettermiddag kom en ny rekord, i det shortprosenten ble rapportert til å være 16,32%.

Som vi har vært inne på tidligere så er det nok en nykommer i kvartalet over sperregrensen som er årsaken til hoppet – denne gang representert ved Point72 Europe. De har rapportert en netto shortinteresse på 189.540 aksjer – bare et drøyt ti-tusentalls aksjer over sperregrensen på 178.798. Siden posisjoner under sperregrensen ikke offentliggjøres så er det umulig å fastslå om de shortet 15.000 eller 150.000 nye aksjer den 17. oktober.  Mest sannsynlig ligger fasiten et sted mellom disse ytterpunktene.

Siden 3. oktober har da tre nykommere poppet opp over sperregrensen, og gitt shortprosenten en økning på 1,56. Dersom vi holder de tre nykommerne utenfor og kun ser på hva de etablerte shorterne har foretatt seg, så er bildet mye mer nyansert. To har økt og to har redusert – med en netto endring på 0,19%, altså relativt flatt.

Med andre ord: Selv om det ved første øyekast kan se ut som om shorterne har klokketro på nedgang og shorter av hjertens lyst, så er det mest av alt teknikaliteter rundt sperregrensen som forklarer det aller meste av endringen siden 03. oktober.

De røde pilene viser når investorenes posisjoner ble synlige over sperregrensen og utslaget de hadde i totalprosenten. 

Leave a Reply